Boendepartner eller privat hyresavtal?

Viktiga aspekter att tänka på inför ditt val av hyresvärd
13 maj 2024 av
rebecca

Vad är skillnaden på att hyra företagsbostäder av en boendepartner som Corporate Apartments, jämfört med att hyra direkt av fastighetsägaren?

Det finns fördelar med båda alternativen givetvis. Kanske har du redan kontakter med en pålitlig fastighetsägare nära er byggarbetsplats, eller har du sett en annons som passar er bra? Då kanske det är en framkomlig lösning att ta direkt kontakt med dem. Men vi anser att fördelarna med att istället använda våra tjänster är många, så här har vi sammanställt en guide med några viktiga aspekter att ha i åtanke. Antingen som en checklista för det du bör ha koll på om du hyr privat, eller som trygghet för dig så du vet vad du får om du väljer att ta vår hjälp inför er vistelse.

Juridiska fördelar med att använda en boendepartner 

​ 

Avtal - Ett korrekt kontrakt är grunden för att alla parter ska känna sig trygga under hela hyresperioden. Som en boendepartner har vi noggrant utformade kontrakt som är trygga för alla parter. I privata affärer är det upp till dig som hyresgäst att se till att du har bra kontrakt som är säkra för alla.
 
Försäkringar - Du vet aldrig när en olycka kan inträffa. Vet du vad som händer då? Alla våra boenden, inklusive möbler, är försäkrade genom oss. Som hyresgäst behöver varken du som bostadssamordnare eller din personal oroa dig för detta.

Praktiska fördelar


Kundservice - Vår kundtjänst är tillgänglig under kontorstid och för akuta ärenden även på kvällar och helger, vilket ger snabb och pålitlig support när du behöver den.

Möblerade bostäder - Bostäderna är fullt möblerade, vilket gör dem omedelbart beboeliga utan ytterligare investeringar från hyresgästens sida. Vi håller koll på att allt finns på plats redan innan din personal anländer till boendet. Allt de behöver ta med sig är sina personliga tillhörigheter.

Extra tjänster på begäran - Vill du underlätta ytterligare för din personal genom att ha någon som städar, klipper gräset eller liknande. Vi erbjuder ytterligare tjänster som städning och trädgårdsskötsel, vilket frigör tid och resurser för er som hyresgäster.

Självhushållning - Möjligheten att laga egen mat, tvätta sina egna kläder och parkera bilen utanför boendet bidrar både till en mer kostnadseffektiv vistelse, men kanske framförallt praktiskt och bekväm vardag för din personal. ​


Prismässiga fördelar


Allt ingår - Alla driftskostnader, som el, värme, vatten och internet är inkluderade. Det finns också alltid tillgång till parkering för bilar i nära anslutning, som givetvis också ingår i priset. Detta eliminierar oförutsedda utgifter och förenklar budgeteringen för hela projektet.

Kostnadseffektivt - En stor kostnad för de anställda vid arbete på annan ort är kopplad till vardagliga utgifter, som tex restaurangbesök, tvättinlämning och liknande. Genom att ha ett boende med självhushållning kan kostnaderna hållas låga. Våra boenden har alltid både fullt utrustade kök och tvättmöjligheter.

Flexibilitet i villkoren - Till skillnad från de flesta vanliga hyresvärdar så kan vi erbjuda flexibilitet hyresperioder. Vi kan också inkludera anpassade tjänster i avtalet och på så vis ge er paketpriser på tjänster ni annars hade behövt ta in externt. ​


Vill du veta mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig och din personal att få ett smidigt boende? Kontakta oss