Hållbarhet

Miljötänk och hållbarhet inom branschen
19 september 2024 av
rebecca

Här är översättningen: Hållbarhet är ett brett begrepp, och vi på Corporate Apartment är engagerade inom flera områden för att bidra till hållbara affärsmetoder både för oss själva och de företag som hyr våra företagslägenheter. Vi samarbetar med företag som bygger för framtiden. Våra kunder, som ofta är verksamma inom bygg- och entreprenadsektorn, arbetar med stora och innovativa projekt över hela Sverige. Genom att erbjuda flexibla och långsiktiga boendelösningar hjälper vi dessa företag att skapa hållbara städer och samhällen.


Hur våra boenden hjälper företagen minska deras miljöpåverkan

Vi erbjuder energieffektiva boenden, där all uppvärmning och el ingår. Det gör att vi kan optimera energianvändningen för våra hyresgäster och minska överflödigt energispill.

Med en ansvarsfull fastighetsförvaltning säkerställer vi att våra fastigheter får regelbundet underhåll och inspekteras för att säkerställa att fastigheterna är i gott skick och behåller sin energieffektivitet. Det kan handla om allt från att tätningslister är av god kvalitet, till att hela uppvärmningssystemen är uppdaterade.

Alla våra boenden har sopsortering, och vi följer upp uppvärmning och elförbrukning varje månad, vilket gynnar både kostnader och miljö.

Närheten till arbetsplatserna gör också en stor skillnad i miljöpåverkan jämfört med att personal ska behöva pendla långa sträckor för att ta sig till byggarbetsplatserna. Vårt stora utbud av bostäder i storstadsregionerna, samt vårt nätverk av samarbetspartners och fastighetsägare runt om i landet, gör det möjligt att hitta boendelösningar utan långa transportsträckor varje dag.


Hur Corporate Apartments jobbar internt med hållbarhetsfrågor 

Som nämnts tidigare arbetar vi inom många områden för att minska vår miljöpåverkan. Det omfattar allt från att vi primärt köper begagnad kontorsinredning till att våra förmånsbilar är el- eller hybridbilar.

Vi reparerar och återanvänder i möjligaste mån istället för att köpa nytt. Det kan gälla både möbler och teknisk utrustning, både på vårt eget kontor och i våra olika hyresbostäder.

Genom att ha många möten online minskar vi ner på resor i tjänsten, många kundmöten och säljmöten sker digitalt på distans. Detta är en stor skillnad mot hur branschen tidigare arbetade med många långa resor. Vårt kontor är i princip pappersfritt, och istället sköts allt digitalt.

Utöver dessa områden med stor miljöpåverkan, så jobbar vi även med hållbarhet i det lilla och personliga.


För att vara en hållbar arbetsplats för våra medarbetare har vi även jobbat mycket med frågor som bidrar till att skapa en bra arbetsmiljö och goda arbetsförhållanden. Det handlar till exempel om maxat friskvårdsbidrag, bra balans mellan arbete och fritid utan massa övertid, förståelse och flexibilitet för olika medarbetares olika omständigheter, bra villkor gällande försäkringar och tjänstepension, modernt tänk i HR-arbete och ledarskap, distansarbetespolicy, gemensamma sociala aktiviteter och arbetsanpassning vid behov.


Vill du veta mer om hur vi jobbar med vårt hållbarhetsarbete så är du varmt välkommen att kontakta oss!